Šufan / Blog / Jak powstała owsianka pekanowa z malinami

Jak powstała owsianka pekanowa z malinami

Nie ma wątpliwości, że masła orzechowe kojarzą się ze śniadaniami i większości z nas nieodłącznie kojarzą się z owsianką. Z pewnością nie jestem wyjątkiem, jem owsiankę na śniadanie tak często, że mogłabym założyć pole owsiane.

Jednak poranki są często gorączkowe i wiele osób nie chce spędzać czasu na przygotowywaniu śniadania. Zwłaszcza na gotowanie owsianki. Wraz z chłopakami ze Šufan chcemy szerzyć świadomość na temat zdrowego odżywiania i nie chcemy, aby ludzie pomijali pełne posiłki i wypełniali się złej jakości i nieodżywczymi bzdurami.

Na rynku dostępnych jest wiele kaszek błyskawicznych, ale niewiele jest takich, po które nie mielibyśmy nic przeciwko sięgnięciu. W większości przypadków są one słodzone dużą ilością dodanego cukru, zawierają niewiele owoców i nie zrobiły na nas większego wrażenia pod względem smaku.

„Chcieliśmy więc stworzyć coś, co by nam smakowało. Coś, co zostało zrobione z wysokiej jakości składników. Coś, co nasyci nas nawet wtedy, gdy rano nie mamy czasu”.

Ponieważ moimi ulubionymi owocami są maliny, a ulubionymi orzechami są pekany,  Nie musiałam długo zastanawiać się nad smakiem. I na szczęście chłopcom spodobał się ten pomysł.

Pierwszy przepis powstał w moim domu na papierze. W formie, która miała dla mnie sens z żywieniowego punktu widzenia. A potem była część, w której powstała pierwsza próbka. Magia zaczęła się w mojej domowej kuchni. Nasza owsianka jest najpierw pieczona. Płatki owsiane są delikatnie zapiekane razem z masłem orzechowym. Liofilizowane maliny dodaje się po upieczeniu, aby się nie przypaliły.

Po otwarciu piekarnika wspaniały aromat roznosi się po całym mieszkaniu. Teraz przyszedł czas na degustację.

Aby jednak było to naprawdę obiektywne, pozwoliliśmy również naszemu otoczeniu posmakować. Decyzja zapadła! Owsianka bez dodatku cukru, aromatyzowany liofilizowanymi malinami i orzechami pekan, których jest tam 21%, jest gotowa do użycia!

Na odwrocie dodaliśmy zalecenie, aby owsianka zawierała również wystarczającą ilość białka. Wystarczy zalać ją gorącym mlekiem lub dodać trochę skyr lub białego jogurtu po zalaniu wodą. Idealnym rozwiązaniem jest dodanie kawałka owocu.

Autor: Andrea Mokrejšová

Jak powstała owsianka pekanowa z malinami

Przeczytałeś o nich

Odkrywaj z nami dalej

Kontakt

E-mail: [email protected]
Wsparcie: 8:00–16:00

Dokumenty

Regulamin

Procedura reklamacyjna

Polityka prywatności

Certyfikacja

Cookies

Pliki cookies pomagają nam świadczyć usługi. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę.

Ustawienia ciasteczek

Kontakt

E-mail: [email protected]
Wsparcie Po-Pt:
8:00–16:00

Cookies

Pliki cookies pomagają nam świadczyć usługi. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę.

Ustawienia ciasteczek