Wiemy, że uwielbiacie nasze gniazda kokosowe. W końcu gniazda kokosowe z nerkowcami to produkty, które kupujecie u nas najczęściej. Również z tego powodu ciężko pracowaliśmy, aby dopracować tę specjalną linię kokosów do perfekcji.
Po miesiącach testowania nowych opcji i smaków wprowadziliśmy kilka zmian. Jedną z nich jest to, że przestaniemy piec gniazda na miodzie. Długo się nad tym zastanawialiśmy i jest to zdecydowanie krok ku lepszemu. Nasze testy wykazały, że najlepszym sposobem pieczenia gniazd kokosowych jest połączenie syropu ryżowego i cukru trzcinowego. I jesteśmy bardzo zadowoleni. Pod względem smaku gniazda kokosowe nic nie straciły, a chrupkość...! A dzięki temu, że połączenie syropu ryżowego i cukru trzcinowego zachowuje się bardziej stabilnie, możemy lepiej kontrolować prawidłowe brązowienie każdego gniazda.
A co z miodem? Miód jest często potworem podczas pieczenia. Każda partia miodu jest nieco inna, a podczas pieczenia objawia się to dużymi różnicami w intensywności brązowienia. Miód również bardzo szybko wiąże ze sobą wodę, więc po rozpakowaniu torebki gniazda szybko zasysają wilgoć z powietrza, miękną i tracą przysłowiową chrupkość. Krótko mówiąc, miód nie sprawdził się dobrze w naszych gniazdach. Ale poza tym uwielbiamy miód i nadal będziemy go używać w granoli i musie jabłkowym. Nie mamy z nim żadnych problemów.
Kolejna zmiana. Wkrótce w sklepie nie znajdziecie już Kokosowych gniazd z korbą. Przyznajemy, że prawdopodobnie nadepnęliśmy na złą stopę, po prostu stwierdziliśmy, że nie ciągnie Was do korby. Może chodzi o to, że nie używamy słowa „żurawina” (co byłoby nie fair), może nie przemawiały do Was tak bardzo smakowo. Z podobnego powodu przestaliśmy robić gniazda z nasion kokosa.
Ze zmianą gatunku wiąże się również fakt, że gniazda muszą być droższe. Na początku istnienia gniazd kokosowych utrzymywaliśmy bardzo niską cenę, ponieważ wierzyliśmy, że z czasem uda nam się zwiększyć wydajność produkcji. Niestety, jest to trudniejszy proces, niż myśleliśmy, a produkcja gniazd kokosowych nadal odbywa się głównie ręcznie. Przez chwilę zastanawialiśmy się, czy w ogóle kontynuować produkcję, ponieważ moglibyśmy nie zaakceptować zmiany ceny. Ale ponieważ jesteśmy jedynymi w Czechach, którzy mogą zaoferować gniazda, a produkt już się spodobał, zdecydowaliśmy się kontynuować ich pieczenie.
Dwa nowe smaki z pewnością przypadną Ci do gustu. Jeśli lubiłeś jeść gniazdka z mlekiem, lepiej uwierz, że Gniazda kokosowe z jabłkami i cynamonem są świetnymi przyjaciółmi mleka. Przekonaj się sam, ale być może przypomni Ci się smak z dzieciństwa.. Gniazda kokosowe z pekan wyróżniają się kruchością, reprezentowaną zwłaszcza przez aromatyczne orzechy pekan. a pewno nie połamiesz sobie na nich zębów. Trójkę dopełniają nasza niepowtarzalne … Gniazda z nerkowcami. I teraz jeszcze bardziej chrupiące.
Autor: Zespół ŠUFAN
2. 1. 2024 • 5 minut czytania
Sufan.pl
Sufan.pl