Šufan / Przepisy / Gorąca czekolada z bitą śmietaną

Gorąca czekolada z bitą śmietaną

Proste, a jednocześnie tak pyszne. Kto by nie poznał smaku gorącej czekolady! A co powiesz na zrobienie jej w domu? Dzięki naszemu przepisowi i naszej pysznej 70% czekoladzie nie tylko nie pomylisz się, ale także przygotujesz naprawdę wysokiej jakości słodką niespodziankę dla łakomczuchów Twoich i Twoich gości.

Trudność: Pierwszy raz w kuchni

Czas przygotowania: 10 minut

Liczba porcji: 2

Palm oil Gluten free
Kup składniki

Składniki

Na 2 porce čokolády:

Przygotowanie:

  1. W garnuszku z grubym dnem rozpuść czekoladę w mleku na średnim ogniu.
  2. Ciągle mieszać łyżką, a gdy czekolada się rozpuści, wyłączyć ogień.
  3. W wyższej miarce przygotuj bitą śmietanę z cukrem.
  4. Ubijaj trzepaczką do uzyskania sztywnej konsystencji przez kilka minut.
  5. Wlej czekoladę do kubków.
  6. Udekoruj bitą śmietaną i posyp cynamonem i orzechami.
Gorąca czekolada z bitą śmietaną Gorąca czekolada z bitą śmietaną
Gorąca czekolada z bitą śmietaną

W przepisie nie może zabraknąć

Twórz z nami dalej

Kawowe gniazda os

Kawowe gniazda os

Czas przygotowania: 20 minut

Pistacjowy ajerkoniak

Pistacjowy ajerkoniak

Czas przygotowania: 20 minut

Kawowe gniazda os

Kawowe gniazda os

Czas przygotowania: 20 minut

Pistacjowy ajerkoniak

Pistacjowy ajerkoniak

Czas przygotowania: 20 minut

Kontakt

E-mail: [email protected]
Wsparcie: 8:00–16:00

Dokumenty

Regulamin

Procedura reklamacyjna

Polityka prywatności

Certyfikacja

Cookies

Pliki cookies pomagają nam świadczyć usługi. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę.

Ustawienia ciasteczek

Kontakt

E-mail: [email protected]
Wsparcie Po-Pt:
8:00–16:00

Cookies

Pliki cookies pomagają nam świadczyć usługi. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę.

Ustawienia ciasteczek