Šufan / Przepisy / Chlebek dyniowy z orzechami pekan i pomarańczą

Chlebek dyniowy z orzechami pekan i pomarańczą

Połączenie aromatu przyprawy do piernika, gładkości puree z dyni i pysznego smaku orzechów pekan tworzy coś wyjątkowego - kanapkę z dynią, która rozgrzewa duszę i zachwyca podniebienie. Idealna na jesienne śniadanie lub jako słodki dodatek do kawy.

Trudność: Pierwszy raz w kuchni

Czas przygotowania: 80 minut

Liczba porcji: 12

Palm oil Gluten free
Kup składniki

Składniki

Suche składniki:

  • 220 g mąki orkiszowej
  • 1 proszek do pieczenia pierników
  • 100 g paneli
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1 łyżeczka przyprawy do piernika
  • 1 garść orzechów pekan

Mokre składniki:

  • 220 g puree z dyni
  • 50 ml kefiru
  • 30 g ghi
  • 20 g masła pekanowego
  • 3 jajka
  • starta skórka z jednej pomarańczy

Przygotowanie:

Najpierw rozgrzej piekarnik do 180°C. W dużej misce wymieszaj mąkę orkiszową, proszek do pieczenia, paneer, cynamon, przyprawę do piernika i grubo posiekane orzechy pekan. Stopniowo dodawaj puree z dyni, kefir, roztopione ghee, masło pekanowe, jajko i startą skórkę pomarańczową do suchej mieszanki. Mieszaj, aż powstanie lekko rzadkie ciasto, które przelej do formy do pieczenia chleba wyłożonej papierem do pieczenia. Udekoruj pestkami dyni i orzechami pekan. Piec w rozgrzanym piekarniku przez około 60 minut, aż kanapka będzie dobrze upieczona. I nie zapomnij delektować się tym jesiennym przysmakiem z filiżanką kawy lub chai latte. Smacznego!

Autor: Michaela Dobiášová

Chlebek dyniowy z orzechami pekan i pomarańczą Chlebek dyniowy z orzechami pekan i pomarańczą
Chlebek dyniowy z orzechami pekan i pomarańczą

W przepisie nie może zabraknąć

Twórz z nami dalej

Deser jagodowy

Deser jagodowy

Czas przygotowania: 30 minut

Hummus grochowy z masłem pistacjowym

Hummus grochowy z masłem pistacjowym

Czas przygotowania: 15 minut

Deser jagodowy

Deser jagodowy

Czas przygotowania: 30 minut

Hummus grochowy z masłem pistacjowym

Hummus grochowy z masłem pistacjowym

Czas przygotowania: 15 minut

Kontakt

E-mail: [email protected]
Wsparcie: 8:00–16:00

Dokumenty

Regulamin

Procedura reklamacyjna

Polityka prywatności

Certyfikacja

Cookies

Pliki cookies pomagają nam świadczyć usługi. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę.

Ustawienia ciasteczek

Kontakt

E-mail: [email protected]
Wsparcie Po-Pt:
8:00–16:00

Cookies

Pliki cookies pomagają nam świadczyć usługi. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę.

Ustawienia ciasteczek