Šufan / Przepisy / Kokosowy cheesecake-brownies

Kokosowy cheesecake-brownies

Kokosowy cheesecake-brownies to całkiem ciekawy wynalazek. Warstwa gęstego brownies przeplata się z lekkim kokosowym sernikiem, a całość smakuje powyżej oczekiwań. Dodatkowo całe ciasto jest bezglutenowe. 

Wszystkie składniki na sernik muszą być w temperaturze pokojowej (polecamy wyjąć je z lodówki co najmniej trzy godziny przed pieczeniem).

Trudność: Zna podstawy

Czas przygotowania: 120 minut

Liczba porcji: 20

Palm oil Gluten free
Kup składniki

Składniki

Cheesecake:

  • 250 g kremowego serku
  • 100 g kokosového másla Šufan
  • 100 ml mleka kokosowego (nie wody kokosowej)
  • 70 g cukru pudru
  • 1 łyżka skrobi kukurydzianej 
  • 1 jajko
  • szczypta soli

Brownies:

  • 150 g czekolada 70% kakao
  • 100 g cukru trzcinowego
  • 80 g masła
  • 50 g mąki kokosowej lub startego kokosa
  • 35 g kakao holenderskie
  • 4 jajka
  • szczypta soli

Przygotowanie:

Najpierw przygotuj warstwę sernika. W misce umieść serek śmietankowy, masło kokosowe Shuffle (jeśli jest sztywne, rozpuść je ostrożnie w rondelku lub mikrofalówce), mleko kokosowe, cukier, skrobię i sól. Ubijaj przez kilka minut, aż cała mieszanina się połączy. Na koniec dodać jajka i lekko wymieszać, najlepiej ręcznie szpatułką. Odstawić na bok.

Polecamy zrobić brownies po serniku, ponieważ ciasto ma tendencję do lekkiego sztywnienia. W kąpieli wodnej rozpuść masło i czekoladę, wymieszaj, aby masa się nie przypaliła, a następnie ostudź. Ubij jajka z cukrem na białą i puszystą masę, zajmie to kilka minut. Przesiej kakao do innej miski i wymieszaj z mąką kokosową i solą. Ręcznie wmieszaj ostudzoną rozpuszczoną czekoladę do masy jajecznej. Na koniec wmieszać kokos i kakao. Wlej dwie trzecie ciasta do formy i wygładź. Na wierzchu ułożyć sernik, a na koniec resztę masy czekoladowej. Użyj łyżki, aby uzyskać delikatną marmurkowatość na powierzchni.

Wyłóż formę o wymiarach 20x25 cm papierem do pieczenia. Rozgrzej piekarnik do 175°C i umieść rondel z wodą na dnie piekarnika (podczas pieczenia wytworzy się para, a sernik będzie pięknie kremowy). Piecz przez 30 minut i pozostaw do całkowitego ostygnięcia przed pokrojeniem (daj mu kilka godzin w lodówce).

Kokosowy cheesecake-brownies Kokosowy cheesecake-brownies
Kokosowy cheesecake-brownies

Twórz z nami dalej

Przepisy do słoiku

Przepisy do słoiku

Czas przygotowania: 10 minut

Pączki buffalo

Pączki buffalo

Czas przygotowania: 60 minut

Przepisy do słoiku

Przepisy do słoiku

Czas przygotowania: 10 minut

Pączki buffalo

Pączki buffalo

Czas przygotowania: 60 minut

Kontakt

E-mail: [email protected]
Wsparcie: 8:00–16:00

Dokumenty

Regulamin

Procedura reklamacyjna

Polityka prywatności

Certyfikacja

Cookies

Pliki cookies pomagają nam świadczyć usługi. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę.

Ustawienia ciasteczek

Kontakt

E-mail: [email protected]
Wsparcie Po-Pt:
8:00–16:00

Cookies

Pliki cookies pomagają nam świadczyć usługi. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę.

Ustawienia ciasteczek