Šufan / Przepisy / Przepisy do słoiku

Przepisy do słoiku

Czy znasz przepisy słoikowe? W Šufan lubimy je, ponieważ mogą sprostać wymaganiom zbilansowanego śniadania, a jednocześnie ich przygotowanie nie jest bardzo wymagające. Czy znasz przepisy ze słoików? Terapeutka żywieniowa Tereza Havlínová przygotowała dla nas 5 absolutnie pysznych przepisów, które znacznie ułatwią przygotowanie dobrego śniadania. 

 

 

Ile czasu zajmują Ci przepisy słoikowe?

Trudność: Pierwszy raz w kuchni

Czas przygotowania: 10 minut

Liczba porcji: 5

Palm oil
Kup składniki

Składniki

Przygotowanie:

#1 Jagodowe overnight oats z wanilią i masłem migdałowym

  • 40 g płatków owsianych

  • 80 ml mleka

  • 30 g białego jogurtu

  • 10 g białka waniliowego

  • 1 łyżeczka nasion chia

  • szczypta prawdziwej wanilii

  • 50 g jagód

  • na weirzch: jagody, masło migdałowe

Wystarczy wymieszać wszystkie składniki w szczelnym słoiku z pokrywką. Najlepiej przechowywać w lodówce przez noc. Rano wystarczy wymieszać, udekorować, wziąć łyżkę i zabrać się za śniadanie. Idealny dla wiecznych porannych łakomczuchów lub tych, którzy lubią zabierać śniadanie ze sobą do pracy lub szkoły.
 

 

#2 Jogurt z owocowym sosem i kokosowymi gniazdami 

  • 100 g mrożonych owoców leśnych

  • 1 łyżka stołowa nasion chia

  • miód lub inny słodzik do smaku

  • 150 g białego jogurtu


W małym rondelku (lub w kuchence mikrofalowej) podgrzej mrożone jagody. Dodaj łyżkę nasion chia, dosłodź do smaku i podgrzewaj przez chwilę. Powinna powstać mieszanka o konsystencji podobnej do rzadszego dżemu. Umieść bulion owocowy na dnie słoika, dodaj warstwę białego jogurtu i udekoruj gniazdami kokosowymi przed podaniem.
 

 

#3 Chia jogurt z jabłkami i granolą

Umieść nasiona chia w misce, zalej je 50 ml wody i pozwól im napęcznieć. Wymieszać z białym jogurtem i posłodzić miodem lub innym słodzikiem. Umieścić w szklance i udekorować warstwą gotowanych jabłek, granoli i posiekanych orzechów pekan.

 

#4 Czekoladowy termix z masłem z orzechów laskowych

Lekko podgrzej masło orzechowe, aby uzyskać płynną konsystencję. Umieścić wszystkie składniki w dużej misce i ubijać do uzyskania gładkiej konsystencji. Umieścić w szklance, udekorować pokrojonym w plasterki bananem i posiekanymi orzechami laskowymi.

 

#5 Niepieczony cheesecake z truskawkami i masłem z nerkowców

  • 40 g ulubionych herbatników
  • 10 g roztopionego masła
  • 150 g twarożku z tubki
  • 20 g serka śmietankowego 
  • 10 g cukru waniliowego
  • szczypta prawdziwej wanilii
  • na wierzch: truskawki, masło z nerkowców

Zmiksuj herbatniki z roztopionym masłem na gładką masę i umieść na dnie słoika. W misce ubić śmietanę z serkiem śmietankowym, cukrem waniliowym i prawdziwą wanilią. Dodaj do ciasteczek w słoiku i udekoruj pokrojonymi truskawkami i masłem z nerkowców przed podaniem.

Przepisy do słoiku Przepisy do słoiku
Przepisy do słoiku Przepisy do słoiku
Przepisy do słoiku Przepisy do słoiku

W przepisie nie może zabraknąć

Twórz z nami dalej

Babeczki bananowe z masłem orzechowym

Babeczki bananowe z masłem orzechowym

Czas przygotowania: 120 minut

Chlebek bananowy

Chlebek bananowy

Czas przygotowania: 90 minut

Babeczki bananowe z masłem orzechowym

Babeczki bananowe z masłem orzechowym

Czas przygotowania: 120 minut

Chlebek bananowy

Chlebek bananowy

Czas przygotowania: 90 minut

Kontakt

E-mail: [email protected]
Wsparcie: 8:00–16:00

Dokumenty

Regulamin

Procedura reklamacyjna

Polityka prywatności

Certyfikacja

Cookies

Pliki cookies pomagają nam świadczyć usługi. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę.

Ustawienia ciasteczek

Kontakt

E-mail: [email protected]
Wsparcie Po-Pt:
8:00–16:00

Cookies

Pliki cookies pomagają nam świadczyć usługi. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę.

Ustawienia ciasteczek