Owsianka matcha z dżemem porzeczkowym i granolą
Świeży smak matchy z lekko kwaśną nutą dżemu porzeczkowego i chrupiącą granolą. Idealne śniadanie na każdy poranek, kiedy chcesz zafundować sobie coś wyjątkowego.
Składniki
Do owsiankí:
- 60 g bezglutenowe płatki owsine
- 1 łyżeczka matcha
- 150 ml mléka
- syrop cykorii
- 1 pł ricotty
Do dekoracji:
- dżem
- ricotta
- granola
Przygotowanie:
Wsyp bezglutenowe płatki owsiane do miski i dodaj proszek ŠUFAN Matcha. Wlać mleko i dosłodzić do smaku syropem z cykorii. Dobrze wymieszać i odstawić na kilka godzin do lodówki, aby smaki dobrze się połączyły. Gotową owsiankę podawaj z dżemem porzeczkowym i ricottą lub posyp wybraną chrupiącą granolą ŠUFAN. Ciesz się każdą łyżką tego śniadaniowego przysmaku!