Placki z cukinii z Orzechiano i pestkami dyniowymi

Wciąż masz w domu zapas cukinii? Spróbuj wykorzystać ją w inny sposób – w postaci placka, który zbiera owacje w Internecie. Na powierzchni pięknie chrupiący, w środku soczysty, a u nas jeszcze doprawiony szczyptą Orzechiano, która dodaje całości charakteru, oraz pestkami dyni dla dodatkowej chrupkości. 🥒🧀

Trudność: Pierwszy raz w kuchni

Czas przygotowania: 30 minut

Liczba porcji: 1

Palm oil Gluten free
Kup składniki

Do placków:

Przygotowanie:

  1. Rozgrzej piekarnik do 180 °C.
  2. Cukinię pokrój w cienkie plasterki i ułóż je lekko na sobie na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
  3. Posyp serem, dopraw Ořechianem i dodaj pestki dyni.
  4. Piecz przez 20–25 minut, aż placek będzie złocisty i chrupiący.
  5. Pozostaw do ostygnięcia, nadziej ulubionymi dodatkami i podawaj. Smacznego!

 

Autor: Michaela Dobiášová

Placki z cukinii z Orzechiano i pestkami dyniowymi Placki z cukinii z Orzechiano i pestkami dyniowymi

W przepisie nie może zabraknąć

Twórz z nami dalej