Šufan / Przepisy / Placki z cukinii z Orzechiano i pestkami dyniowymi

Placki z cukinii z Orzechiano i pestkami dyniowymi

Wciąż masz w domu zapas cukinii? Spróbuj wykorzystać ją w inny sposób – w postaci placka, który zbiera owacje w Internecie. Na powierzchni pięknie chrupiący, w środku soczysty, a u nas jeszcze doprawiony szczyptą Orzechiano, która dodaje całości charakteru, oraz pestkami dyni dla dodatkowej chrupkości. 🥒🧀

Trudność: Pierwszy raz w kuchni

Czas przygotowania: 30 minut

Liczba porcji: 1

Palm oil Gluten free
Kup składniki

Składniki

Do placków:

Przygotowanie:

  1. Rozgrzej piekarnik do 180 °C.
  2. Cukinię pokrój w cienkie plasterki i ułóż je lekko na sobie na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
  3. Posyp serem, dopraw Ořechianem i dodaj pestki dyni.
  4. Piecz przez 20–25 minut, aż placek będzie złocisty i chrupiący.
  5. Pozostaw do ostygnięcia, nadziej ulubionymi dodatkami i podawaj. Smacznego!

 

Autor: Michaela Dobiášová

Placki z cukinii z Orzechiano i pestkami dyniowymi Placki z cukinii z Orzechiano i pestkami dyniowymi

W przepisie nie może zabraknąć

Twórz z nami dalej

Hummus grochowy z masłem pistacjowym

Hummus grochowy z masłem pistacjowym

Czas przygotowania: 15 minut

Kontakt

E-mail: [email protected]
Wsparcie: 8:00–16:00

Dokumenty

Regulamin

Procedura reklamacyjna

Polityka prywatności

Certyfikacja

Cookies

Pliki cookies pomagają nam świadczyć usługi. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę.

Ustawienia ciasteczek

Kontakt

E-mail: [email protected]
Wsparcie Pon-Pt:
8:00–16:00

Cookies

Pliki cookies pomagają nam świadczyć usługi. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę.

Ustawienia ciasteczek