Letnie sajgonki z sosem z orzechów nerkowca

Ten przepis jest idealny dla wszystkich, którzy latem nie lubią się pocić przy kuchence, ale mimo to chcą zjeść pełnowartościowy, smaczny i pożywny posiłek. 🥢 Sajgonki można nadziać według własnego uznania, a sos z orzechów nerkowca doda im odpowiedniego smaku.

Trudność: Pierwszy raz w kuchni

Czas przygotowania: 30 minut

Liczba porcji: 2

Palm oil Gluten free Vegan friendly
Kup składniki

Do sajgonek:

  • papier ryżowy
  • sałatka
  • marchewka
  • kapusta czerwona
  • ogórka
  • tofu (najlepiej marynowane lub pieczone)

Do sosu z nerkowców:

Przygotowanie:

  1. Przygotuj rolady zgodnie z instrukcją na filmie – pokrój warzywa w cienkie paski, podsmaż tofu lub użyj zimnego i zawiń wszystko w namoczony papier ryżowy.
  2. Wymieszaj sos w misce – połącz masło z orzechów nerkowca, tamari, sok z cytryny, syrop klonowy, chili i Ořechiano i wymieszaj do uzyskania gładkiej konsystencji.
  3. Podawaj świeże i z uśmiechem. 🌿

Wskazówka: Nie bój się eksperymentować – sajgonki świetnie komponują się również z awokado, kolendrą lub mango, które nadaje im słodszy smak.

Autor: Michaela Dobiášová

Letnie sajgonki z sosem z orzechów nerkowca Letnie sajgonki z sosem z orzechów nerkowca Letnie sajgonki z sosem z orzechów nerkowca Letnie sajgonki z sosem z orzechów nerkowca

W przepisie nie może zabraknąć

Masło z orzechów nerkowca

47.69 zł

Tahini

29.29 zł

Masło z orzechów nerkowca

47.69 zł

Tahini

29.29 zł

Twórz z nami dalej