Serowa dynia z Orzechiano
Przygotuj się na harmonię smaków, która Cię zaskoczy! Kremowa dynia, miękki ser brie i odrobina orechianu tworzą idealne połączenie, przyozdobione balsamiką i pestkami dyni. Ten prosty przepis będzie gwiazdą każdego sezonowego stołu.
Składniki
- 1 1 dynia hokkaido
- 1 ser brie
- 2 łyżka Orzechiano
- garść pestek dyni
- kolendra (lub inne ulubione zioła)
- balsamico
Przygotowanie:
Rozgrzej piekarnik do 180°C i przygotuj dynię. Odetnij górną część dyni, aby utworzyć otwór nieco większy niż średnica sera brie, a następnie wydrąż dynię. Włóż do środka cały ser brie i przetnij go nożem na krzyż. Posyp serem Orechiano, dodaj kolendrę lub zioła do smaku i włóż dynię do nagrzanego piekarnika, aby piec przez 20-30 minut, aż będzie miękka, a ser ładnie się rozpuści. Po upieczeniu skrop dynię octem balsamicznym, posyp pestkami dyni i podawaj. Smacznego!