Šufan / Przepisy / Serowa dynia z Orzechiano

Serowa dynia z Orzechiano

Przygotuj się na harmonię smaków, która Cię zaskoczy! Kremowa dynia, miękki ser brie i odrobina orechianu tworzą idealne połączenie, przyozdobione balsamiką i pestkami dyni. Ten prosty przepis będzie gwiazdą każdego sezonowego stołu.

Trudność: Pierwszy raz w kuchni

Czas przygotowania: 40 minut

Liczba porcji: 1

Palm oil Gluten free
Kup składniki

Składniki

  • 1 1 dynia hokkaido
  • 1 ser brie
  • 2 łyżka Orzechiano
  • garść pestek dyni
  • kolendra (lub inne ulubione zioła)
  • balsamico

Przygotowanie:

Rozgrzej piekarnik do 180°C i przygotuj dynię. Odetnij górną część dyni, aby utworzyć otwór nieco większy niż średnica sera brie, a następnie wydrąż dynię. Włóż do środka cały ser brie i przetnij go nożem na krzyż. Posyp serem Orechiano, dodaj kolendrę lub zioła do smaku i włóż dynię do nagrzanego piekarnika, aby piec przez 20-30 minut, aż będzie miękka, a ser ładnie się rozpuści. Po upieczeniu skrop dynię octem balsamicznym, posyp pestkami dyni i podawaj. Smacznego!

Autor: Michaela Dobiášová

Serowa dynia z Orzechiano Serowa dynia z Orzechiano

W przepisie nie może zabraknąć

Twórz z nami dalej

Hummus dyniowy z orzechami włoskimi

Hummus dyniowy z orzechami włoskimi

Czas przygotowania: 25 minut

Syrniki z masłem migdałowym

Syrniki z masłem migdałowym

Czas przygotowania: 15 minut

Kontakt

E-mail: [email protected]
Wsparcie: 8:00–16:00

Dokumenty

Regulamin

Procedura reklamacyjna

Polityka prywatności

Certyfikacja

Cookies

Pliki cookies pomagają nam świadczyć usługi. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę.

Ustawienia ciasteczek

Kontakt

E-mail: [email protected]
Wsparcie Pon-Pt:
8:00–16:00

Cookies

Pliki cookies pomagają nam świadczyć usługi. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę.

Ustawienia ciasteczek