Crumble truskawkowy z migdałami i rabarbarem

Gorące, słodko-kwaśne owoce, chrupiąca kruszonka, a do tego łyżka gęstego jogurtu lub gałka lodów waniliowych. Crumble to deser, który pachnie latem i smakuje absolutnie wyśmienicie. Ponadto jest gotowy w mgnieniu oka!

Trudność: Pierwszy raz w kuchni

Czas przygotowania: 30 minut

Liczba porcji: 3

Palm oil
Kup składniki

Do bazy owocowej:

  • 2 stonky rebarbory
  • 250 g truskawek
  • 15 g paneli
  • 15 g mąki gładkiej

Na kruszonkę:

Przygotowanie:

  1. Obierz rabarbar, usuń zdrewniałe włókna i pokrój na mniejsze kawałki. Oczyść truskawki i pokrój je. Wymieszaj owoce z mąką i panele i odstaw na bok.
  2. W większej misce wymieszaj płatki owsiane, mąkę, panelię, cynamon, posiekane migdały i zmiękczone ghee. Rękami uformuj kruszonkę.
  3. Do naczynia żaroodpornego włóż mieszankę owocową i równomiernie posyp ją przygotowaną kruszonką.
  4. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez około 20 minut, aż powierzchnia będzie pięknie złocista.

Podawaj z jogurtem greckim lub lodami waniliowymi. Smacznego!

Autor: Michaela Dobiášová

Crumble truskawkowy z migdałami i rabarbarem Crumble truskawkowy z migdałami i rabarbarem Crumble truskawkowy z migdałami i rabarbarem

W przepisie nie może zabraknąć

Twórz z nami dalej