Francuskie tosty „ŠUFAN”
Jeśli uwielbiasz słodkie śniadania, pokochasz francuskie tosty w stylu ŠUFAN. A gdy nie ma pod ręką świeżych owoców, nasze liofilizowane truskawki dodadzą śniadaniu odpowiedniego smaku.
Składniki
-
8 szt. chlebu tostowego
-
2 jajka
-
150 ml mleka
-
cukier waniliowey
-
garść posiekanych migdałów
-
masło do smażenia
-
syrop klonowy
-
bita śmietana
Przygotowanie:
Ubij jajka w misce trzepaczką, a następnie dodaj mleko i cukier. Odstaw na chwilę przygotowaną masę na polewę. W międzyczasie przygotuj tosty. Posmaruj cztery tosty obfitą warstwą polewy czekoladowej i posyp migdałami. Umieść suche tosty na posmarowanych masłem tostach i lekko dociśnij je dłonią, aby się połączyły.
Rozgrzej patelnię z masłem.
Umieść posmarowane masłem tosty w misce z jajkami i mlekiem. Pozwól tostom moczyć się przez chwilę z każdej strony. Następnie umieść je na patelni i smaż na złoty kolor. Podawaj pachnące francuskie tosty na ciepło z liofilizowanymi truskawkami, syropem i bitą śmietaną.
Bon appétit!