Francuskie tosty „ŠUFAN”

Jeśli uwielbiasz słodkie śniadania, pokochasz francuskie tosty w stylu ŠUFAN. A gdy nie ma pod ręką świeżych owoców, nasze liofilizowane truskawki dodadzą śniadaniu odpowiedniego smaku.

Trudność: Zna podstawy

Czas przygotowania: 15 minut

Liczba porcji: 2

Palm oil
Kup składniki
 
Do smaku

Przygotowanie:

Ubij jajka w misce trzepaczką, a następnie dodaj mleko i cukier. Odstaw na chwilę przygotowaną masę na polewę. W międzyczasie przygotuj tosty. Posmaruj cztery tosty obfitą warstwą polewy czekoladowej i posyp migdałami. Umieść suche tosty na posmarowanych masłem tostach i lekko dociśnij je dłonią, aby się połączyły.

Rozgrzej patelnię z masłem.

Umieść posmarowane masłem tosty w misce z jajkami i mlekiem. Pozwól tostom moczyć się przez chwilę z każdej strony. Następnie umieść je na patelni i smaż na złoty kolor. Podawaj pachnące francuskie tosty na ciepło z liofilizowanymi truskawkami, syropem i bitą śmietaną.

Bon appétit!
Francuskie tosty „ŠUFAN” Francuskie tosty „ŠUFAN” Francuskie tosty „ŠUFAN”

W przepisie nie może zabraknąć

Twórz z nami dalej