Šufan / Przepisy / Hummus buraczany z gałką muszkatołową

Hummus buraczany z gałką muszkatołową

Przygotuj wyjątkowy hummus buraczany z Orechian, który olśni niecodziennym kolorem i wyrafinowanym smakiem. W połączeniu z warzywami stanowi świetną zdrową przekąskę, a jeśli dodamy do niego chlebek pita, możemy wyczarować lekki lunch. Zastanawiasz się już, kiedy skosztujesz hummusu z buraka?

Trudność: Pierwszy raz w kuchni

Czas przygotowania: 20 minut

Liczba porcji: 1

Palm oil Gluten free Vegan friendly
Kup składniki

Składniki

Do przygotowania hummus: 

  • 200 g ugotowanych burakówch
  • 400 g gotowanej ciecierzycy
  • 2 PŁ tahini
  • 2 PŁ Ořechiana
  • sok z ½ cytryny
  • 2 PŁ oliwy z oliwek

Do dekoracji:

Przygotowanie:

Hummus buraczany jest gotowy dosłownie w minutę! Wystarczy umieścić wszystkie składniki w blenderze i miksować do uzyskania gładkiej i kremowej konsystencji. Smaki pięknie się łączą, tworząc aksamitnie gładki hummus. Udekoruj pestkami dyni, kiełkami i kolendrą i masz idealną przekąskę i lekki lunch. Smacznego! 

Autor: Michaela Dobiášová

Hummus buraczany z gałką muszkatołową Hummus buraczany z gałką muszkatołową
Hummus buraczany z gałką muszkatołową

W przepisie nie może zabraknąć

Twórz z nami dalej

Kontakt

E-mail: [email protected]
Wsparcie: 8:00–16:00

Dokumenty

Regulamin

Procedura reklamacyjna

Polityka prywatności

Certyfikacja

Cookies

Pliki cookies pomagają nam świadczyć usługi. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę.

Ustawienia ciasteczek

Kontakt

E-mail: [email protected]
Wsparcie Pon-Pt:
8:00–16:00

Cookies

Pliki cookies pomagają nam świadczyć usługi. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę.

Ustawienia ciasteczek