Hummus buraczany z gałką muszkatołową
Przygotuj wyjątkowy hummus buraczany z Orechian, który olśni niecodziennym kolorem i wyrafinowanym smakiem. W połączeniu z warzywami stanowi świetną zdrową przekąskę, a jeśli dodamy do niego chlebek pita, możemy wyczarować lekki lunch. Zastanawiasz się już, kiedy skosztujesz hummusu z buraka?
Składniki
Do przygotowania hummus:
- 200 g ugotowanych burakówch
- 400 g gotowanej ciecierzycy
- 2 PŁ tahini
- 2 PŁ Ořechiana
- sok z ½ cytryny
- 2 PŁ oliwy z oliwek
Do dekoracji:
- nasiona dyni
- kiełki
- koledra
Przygotowanie:
Hummus buraczany jest gotowy dosłownie w minutę! Wystarczy umieścić wszystkie składniki w blenderze i miksować do uzyskania gładkiej i kremowej konsystencji. Smaki pięknie się łączą, tworząc aksamitnie gładki hummus. Udekoruj pestkami dyni, kiełkami i kolendrą i masz idealną przekąskę i lekki lunch. Smacznego!