Šufan / Przepisy / Poranna owsianka o smaku szarlotki

Poranna owsianka o smaku szarlotki

Zapach pieczonych jabłek i cynamonu jest nieodłącznym elementem tej pory roku. Dlaczego więc nie spróbować włączyć ich do porannej owsianki? Obiecujemy, że ten przysmak stanie się Twoim nowym śniadaniowym ulubieńcem.

Trudność: Pierwszy raz w kuchni

Czas przygotowania: 10 minut

Liczba porcji: 1

Palm oil Gluten free
Kup składniki

Składniki

Do bazy:

Na wierzch:

  • ghi albo masło 
  • 1 jabłko
  • garść rodzynek
  • garść pekanów
  • syrop klonowy

Przygotowanie:

W misce wymieszaj płatki owsiane, nasiona chia, kefir, jogurt grecki i cynamon. Umieścić mieszaninę w lodówce i odstawić na co najmniej dwie godziny, a najlepiej na całą noc. Rozgrzać ghee lub masło na patelni i zrumienić pokrojone w kostkę jabłko z rodzynkami i orzechami pekan. Ułóż schłodzoną i zastygniętą owsiankę w misce, dodaj zrumienioną mieszankę jabłek i skrop syropem klonowym. Smacznego!

Autor: Michaela Dobiášová

Poranna owsianka o smaku szarlotki Poranna owsianka o smaku szarlotki
Poranna owsianka o smaku szarlotki

W przepisie nie może zabraknąć

Twórz z nami dalej

Pełnoziarniste cynamonki

Pełnoziarniste cynamonki

Czas przygotowania: 140 minut

Kontakt

E-mail: [email protected]
Wsparcie: 8:00–16:00

Dokumenty

Regulamin

Procedura reklamacyjna

Polityka prywatności

Certyfikacja

Cookies

Pliki cookies pomagają nam świadczyć usługi. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę.

Ustawienia ciasteczek

Kontakt

E-mail: [email protected]
Wsparcie Po-Pt:
8:00–16:00

Cookies

Pliki cookies pomagają nam świadczyć usługi. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę.

Ustawienia ciasteczek