Poranna owsianka o smaku szarlotki

Zapach pieczonych jabłek i cynamonu jest nieodłącznym elementem tej pory roku. Dlaczego więc nie spróbować włączyć ich do porannej owsianki? Obiecujemy, że ten przysmak stanie się Twoim nowym śniadaniowym ulubieńcem.

Trudność: Pierwszy raz w kuchni

Czas przygotowania: 10 minut

Liczba porcji: 1

Palm oil Gluten free
Kup składniki

Do bazy:

Na wierzch:

Przygotowanie:

W misce wymieszaj płatki owsiane, nasiona chia, kefir, jogurt grecki i cynamon. Umieścić mieszaninę w lodówce i odstawić na co najmniej dwie godziny, a najlepiej na całą noc. Rozgrzać ghee lub masło na patelni i zrumienić pokrojone w kostkę jabłko z rodzynkami i orzechami pekan. Ułóż schłodzoną i zastygniętą owsiankę w misce, dodaj zrumienioną mieszankę jabłek i skrop syropem klonowym. Smacznego!

Autor: Michaela Dobiášová

Poranna owsianka o smaku szarlotki Poranna owsianka o smaku szarlotki Poranna owsianka o smaku szarlotki

W przepisie nie może zabraknąć

Twórz z nami dalej