Šufan / Przepisy / Domowe batoniki orzechowe

Domowe batoniki orzechowe

Ostatnio mam często ochotę na coś słodkiego. Lubię raw smakołyki, orzechy, karmel... więc połączyłam to wszystko razem i stworzyłam świetną (prawie) raw wersję batoników Snickers. Są słodzone tylko odrobiną miodu, słodycz zapewniają głównie daktyle i nie musisz się martwić o wyrzuty sumienia podczas ich jedzenia - to wszystko są zdrowe rzeczy. Najlepszą częścią jest surowy karmel zrobiony z daktyli, masła orzechowego Shufan, śmietanki kokosowej i szczypty soli, mógłbym to zjeść. 

Trudność: Pierwszy raz w kuchni

Czas przygotowania: 120 minut

Liczba porcji: 12

Palm oil Gluten free
Kup składniki

Składniki

Baza do 12 sztuk.

Datlový karamel:

  • 170 g vypeckovaných datlí
  • 100 g jemného arašídového másla Šufan
  • 50 g pražených nesolených arašídů
  • 100 ml kokosového krému (té bílé části)
  • 45 ml rozpuštěného kokosového oleje
  • špetka (klidně i větší) soli

Na obalení:

Przygotowanie:

Plastovou krabičku o velikosti cca 10x16 cm vyložte potravinářskou fólií. Nejprve si připravte korpus. V mixéru rozemelte mandle a kokos na jemnou mouku. Mouku přesypejte do misky, přidejte k ní kokosový olej, med a sůl a rukama vypracujte hmotu připomínající vlhký písek. Hmotu natlačte do krabičky a umístěte ji asi na 10 minut do mrazáku.

Další vrstvou je karamel. Datle zalijte vroucí vodou a nechejte je půl hodiny odstát – během této doby krásně změknou. Kokosový krém získáte tak, že necháte plechovku kokosového mléka přes noc v lednici. Ráno ji otevřete, z tekuté části si uděláte třeba smoothie a tuhou bílou část použijete do receptu. Scezené datle, arašídové máslo Šufan, kokosový krém, kokosový olej a sůl dejte do mixéru a mixujte, dokud se ze všeho nestane jednolitá pasta. Tuto datlovou pastu nalijte na vychlazený korpus, rovnoměrně posypejte arašídy a a nechejte v mrazáku alespoň tři hodiny ztuhnout. Korpus opatrně vyklopte z krabičky a ostrým nožem rozkrájejte na tyčinky o velikosti asi 2x8 cm nebo i menší.

Čokoládu s kokosovým olejem rozpusťte ve vodní lázni a namáčejte v ní jednotlivé tyčinky. Pokládejte je na talíř vyložený pečicím papírem a nechejte je ztuhnout opět v lednici. Tyčinky uchovávejte buď v lednici, kde vydrží asi týden, nebo v mrazáku, kam na ně můžete tajně chodit. Před konzumací je nechejte asi 20 minut povolit v pokojové teplotě.

 

Autor: Děvče u plotny

Domowe batoniki orzechowe Domowe batoniki orzechowe
Domowe batoniki orzechowe Domowe batoniki orzechowe

W przepisie nie może zabraknąć

Twórz z nami dalej

Babeczki bananowe z masłem orzechowym

Babeczki bananowe z masłem orzechowym

Czas przygotowania: 120 minut

Chlebek bananowy

Chlebek bananowy

Czas przygotowania: 90 minut

Babeczki bananowe z masłem orzechowym

Babeczki bananowe z masłem orzechowym

Czas przygotowania: 120 minut

Chlebek bananowy

Chlebek bananowy

Czas przygotowania: 90 minut

Kontakt

E-mail: [email protected]
Wsparcie: 8:00–16:00

Dokumenty

Regulamin

Procedura reklamacyjna

Polityka prywatności

Certyfikacja

Cookies

Pliki cookies pomagają nam świadczyć usługi. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę.

Ustawienia ciasteczek

Kontakt

E-mail: [email protected]
Wsparcie Po-Pt:
8:00–16:00

Cookies

Pliki cookies pomagają nam świadczyć usługi. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę.

Ustawienia ciasteczek