Chlebek bananowy
Szukasz najlepszego przepisu na chleb bananowy? Gratulacje, właśnie go znalazłeś. Ten przepis przygotowała dla Ciebie utalentowana szefowa kuchni i nasza ambasadorka Klára Waldhauserová. Klára wyznała nam, że przez wiele lat miała różne przepisy na pieczenie kanapek i tylko z tego jest naprawdę zadowolona po długim czasie. Mamy nadzieję, że będzie smakować.
Składniki
- 100 g masła orzechowego
- 50 g masła
- 2 jajka
- 200 g cukru trzcinowego
- 3 banany
- 170 g gładkiej mąki orkiszowej
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1/2 łyżeczki soli
- 60 ml mleka
- 150 g orzechów włoskich albo czekolady
Przygotowanie:
Roztop masło orzechowe z masłem. Jajka ubij z cukrem na pianę. Do piany dodaj połączone masło, rozgniecione banany, mleko, wszystkie wymieszane suche składniki i orzechy. Piec w temperaturze 160°C przez 50-60 minut.
Przepis powstał we współpracy z naszą ambasadorką Klarą Waldhauser.