Šufan / Przepisy / Chlebek bananowy

Chlebek bananowy

Szukasz najlepszego przepisu na chleb bananowy? Gratulacje, właśnie go znalazłeś. Ten przepis przygotowała dla Ciebie utalentowana szefowa kuchni i nasza ambasadorka Klára Waldhauserová. Klára wyznała nam, że przez wiele lat miała różne przepisy na pieczenie kanapek i tylko z tego jest naprawdę zadowolona po długim czasie. Mamy nadzieję, że będzie smakować. 

Trudność: Pierwszy raz w kuchni

Czas przygotowania: 90 minut

Liczba porcji: 12

Palm oil
Kup składniki

Składniki

  • 100 g masła orzechowego
  • 50 g masła
  • 2 jajka
  • 200 g cukru trzcinowego
  • 3 banany
  • 170 g gładkiej mąki orkiszowej
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 60 ml mleka
  • 150 g orzechów włoskich albo czekolady

Przygotowanie:

Roztop masło orzechowe z masłem. Jajka ubij z cukrem na pianę. Do piany dodaj połączone masło, rozgniecione banany, mleko, wszystkie wymieszane suche składniki i orzechy. Piec w temperaturze 160°C przez 50-60 minut.

Przepis powstał we współpracy z naszą ambasadorką Klarą Waldhauser.

Autor: Klára Waldhauserová

Chlebek bananowy Chlebek bananowy
Chlebek bananowy

W przepisie nie może zabraknąć

Twórz z nami dalej

Francuskie tosty „ŠUFAN”

Francuskie tosty „ŠUFAN”

Czas przygotowania: 15 minut

Przepisy do słoiku

Przepisy do słoiku

Czas przygotowania: 10 minut

Francuskie tosty „ŠUFAN”

Francuskie tosty „ŠUFAN”

Czas przygotowania: 15 minut

Przepisy do słoiku

Przepisy do słoiku

Czas przygotowania: 10 minut

Kontakt

E-mail: [email protected]
Wsparcie: 8:00–16:00

Dokumenty

Regulamin

Procedura reklamacyjna

Polityka prywatności

Certyfikacja

Cookies

Pliki cookies pomagają nam świadczyć usługi. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę.

Ustawienia ciasteczek

Kontakt

E-mail: [email protected]
Wsparcie Po-Pt:
8:00–16:00

Cookies

Pliki cookies pomagają nam świadczyć usługi. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę.

Ustawienia ciasteczek