40.99 zł
25.99 zł
To zajmie tylko minutę
0 zł
0
Darmowa dostawa od 200 zł
Możesz mieć w czwartek
Racuchy to podstawa każdego uczciwego weekendowego śniadania. Poświęć trochę czasu w ten weekend i przygotuj śniadanie według Klary Waldhauser. Te racuchy z masłem migdałowym to niebo w gębie.
Składniki
Składniki na większe racuchy:
• 1 jajko (żółtko i białko osobno)
• 50g masła migdałowego
• 100ml mleka
• 70g mąki orkiszowej
• 1 łyżeczka proszku do pieczenia
• 1 łyżeczka cynamonu
Wymieszaj żółtko z mlekiem i masłem migdałowym, dodaj mąkę, proszek i cynamon. Na koniec wmieszać białko jaja kurzego. Tosty upiec na patelni wysmarowanej masłem, a następnie posmarować masłem migdałowym.
Podawać z mielonym makiem wymieszanym z cukrem trzcinowym i śliwkami pieczonymi na maśle.
Ten przepis powstał we współpracy z naszą ambasadorką Klarą Waldhauser.
Sufan.pl
Kontakt
E-mail:
[email protected]
Wsparcie: 8:00–16:00
Dokumenty
Cookies
Pliki cookies pomagają nam świadczyć usługi. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę.
Sufan.pl
Cookies
Pliki cookies pomagają nam świadczyć usługi. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę.