Racuchy z masłem migdałowym, śliwkami i makiem
Racuchy to podstawa każdego uczciwego weekendowego śniadania. Poświęć trochę czasu w ten weekend i przygotuj śniadanie według Klary Waldhauser. Te racuchy z masłem migdałowym to niebo w gębie.
Składniki
Składniki na większe racuchy:
• 1 jajko (żółtko i białko osobno)
• 50g masła migdałowego
• 100ml mleka
• 70g mąki orkiszowej
• 1 łyżeczka proszku do pieczenia
• 1 łyżeczka cynamonu
Przygotowanie:
Wymieszaj żółtko z mlekiem i masłem migdałowym, dodaj mąkę, proszek i cynamon. Na koniec wmieszać białko jaja kurzego. Tosty upiec na patelni wysmarowanej masłem, a następnie posmarować masłem migdałowym.
Podawać z mielonym makiem wymieszanym z cukrem trzcinowym i śliwkami pieczonymi na maśle.
Ten przepis powstał we współpracy z naszą ambasadorką Klarą Waldhauser.