Šufan / Przepisy / Racuchy z masłem migdałowym, śliwkami i makiem

Racuchy z masłem migdałowym, śliwkami i makiem

Racuchy to podstawa każdego uczciwego weekendowego śniadania. Poświęć trochę czasu w ten weekend i przygotuj śniadanie według Klary Waldhauser. Te racuchy z masłem migdałowym to niebo w gębie. 

Trudność: Zna podstawy

Czas przygotowania: 40 minut

Liczba porcji: 1

Kup składniki

Składniki

Składniki na większe racuchy:

• 1 jajko (żółtko i białko osobno)

• 50g masła migdałowego

• 100ml mleka

• 70g mąki orkiszowej

•  1 łyżeczka proszku do pieczenia

• 1 łyżeczka cynamonu

Przygotowanie:

Wymieszaj żółtko z mlekiem i masłem migdałowym, dodaj mąkę, proszek i cynamon. Na koniec wmieszać białko jaja kurzego. Tosty upiec na patelni wysmarowanej masłem, a następnie posmarować masłem migdałowym.

Podawać z mielonym makiem wymieszanym z cukrem trzcinowym i śliwkami pieczonymi na maśle.

Ten przepis powstał we współpracy z naszą ambasadorką Klarą Waldhauser.

Racuchy z masłem migdałowym, śliwkami i makiem

W przepisie nie może zabraknąć

Masło migdałowe

40.99 zł

Masło migdałowe

40.99 zł

Twórz z nami dalej

Chlebek bananowy

Chlebek bananowy

Czas przygotowania: 90 minut

Przepisy do słoiku

Przepisy do słoiku

Czas przygotowania: 10 minut

Chlebek bananowy

Chlebek bananowy

Czas przygotowania: 90 minut

Przepisy do słoiku

Przepisy do słoiku

Czas przygotowania: 10 minut

Kontakt

E-mail: [email protected]
Wsparcie: 8:00–16:00

Dokumenty

Regulamin

Procedura reklamacyjna

Polityka prywatności

Certyfikacja

Cookies

Pliki cookies pomagają nam świadczyć usługi. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę.

Ustawienia ciasteczek

Kontakt

E-mail: [email protected]
Wsparcie Po-Pt:
8:00–16:00

Cookies

Pliki cookies pomagają nam świadczyć usługi. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę.

Ustawienia ciasteczek