Racuchy z masłem migdałowym, śliwkami i makiem

Racuchy to podstawa każdego uczciwego weekendowego śniadania. Poświęć trochę czasu w ten weekend i przygotuj śniadanie według Klary Waldhauser. Te racuchy z masłem migdałowym to niebo w gębie. 

Trudność: Zna podstawy

Czas przygotowania: 40 minut

Liczba porcji: 1

Kup składniki

Składniki na większe racuchy:

• 1 jajko (żółtko i białko osobno)

• 50g masła migdałowego

• 100ml mleka

• 70g mąki orkiszowej

•  1 łyżeczka proszku do pieczenia

• 1 łyżeczka cynamonu

Przygotowanie:

Wymieszaj żółtko z mlekiem i masłem migdałowym, dodaj mąkę, proszek i cynamon. Na koniec wmieszać białko jaja kurzego. Tosty upiec na patelni wysmarowanej masłem, a następnie posmarować masłem migdałowym.

Podawać z mielonym makiem wymieszanym z cukrem trzcinowym i śliwkami pieczonymi na maśle.

Ten przepis powstał we współpracy z naszą ambasadorką Klarą Waldhauser.

Racuchy z masłem migdałowym, śliwkami i makiem

W przepisie nie może zabraknąć

Masło migdałowe

45.79 zł

Masło migdałowe

45.79 zł

Twórz z nami dalej