Šufan / Przepisy / Sernik kokosowy bez pieczenia

Sernik kokosowy bez pieczenia

Sernik bez pieczenia to zawsze dobry wybór. Zwłaszcza jeśli nie masz czasu lub ochoty na pieczenie klasycznego sernika. Wypróbuj nasz wyjątkowy przepis z chrupiącymi gniazdami kokosowymi, soczystym kremem budyniowym, masłem migdałowym i dużą ilością truskawek. Mniam!

Trudność: Pierwszy raz w kuchni

Czas przygotowania: 30 minut

Liczba porcji: 12

Kup składniki

Składniki

Do ciasta:

Do kremu:

  • 1 vanilkový pudink
  • 250 ml mléka
  • 250 g tvarohu
  • 250 g ricotty
  • 1 PL chia semínek
  • 2 PL citronové šťávy
  • 1 PL medu

Na wierzch:

Przygotowanie:

Przede wszystkim ugotuj budyń zgodnie z instrukcją na opakowaniu, ale użyj tylko połowy ilości mleka - 250 ml, co sprawi, że budyń będzie naprawdę gęsty. Pozostaw budyń do ostygnięcia. 

Przełóż gniazda kokosowe do naczynia do zapiekania i połam je na mniejsze kawałki.

Dodaj masło migdałowe i roztopione ghee (lub zwykłe masło), wymieszaj, aby utworzyć bazę sernika, rozprowadzając ją ładnie od krawędzi do krawędzi naczynia. 

Odłóż bazę na bok i zajmij się kremem. W dużej misce wymieszaj schłodzony budyń, twaróg, ricottę, nasiona chia, sok z cytryny i miód. 

Gotowy krem rozprowadź równomiernie na cieście. Udekoruj dżemem, masłem migdałowym i owocami liofilizowanymi, a następnie schłodź w lodówce przez kilka godzin (najlepiej przez całą noc).

Autor: Michaela Dobiášová

Sernik kokosowy bez pieczenia Sernik kokosowy bez pieczenia
Sernik kokosowy bez pieczenia

W przepisie nie może zabraknąć

Twórz z nami dalej

Hummus grochowy z masłem pistacjowym

Hummus grochowy z masłem pistacjowym

Czas przygotowania: 15 minut

Kontakt

E-mail: [email protected]
Wsparcie: 8:00–16:00

Dokumenty

Regulamin

Procedura reklamacyjna

Polityka prywatności

Certyfikacja

Cookies

Pliki cookies pomagają nam świadczyć usługi. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę.

Ustawienia ciasteczek

Kontakt

E-mail: [email protected]
Wsparcie Po-Pt:
8:00–16:00

Cookies

Pliki cookies pomagają nam świadczyć usługi. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę.

Ustawienia ciasteczek