Sernik bez pieczenia to zawsze dobry wybór. Zwłaszcza jeśli nie masz czasu lub ochoty na pieczenie klasycznego sernika. Wypróbuj nasz wyjątkowy przepis z chrupiącymi gniazdami kokosowymi, soczystym kremem budyniowym, masłem migdałowym i dużą ilością truskawek. Mniam!
Składniki
Do ciasta:
Do kremu:
Na wierzch:
Przede wszystkim ugotuj budyń zgodnie z instrukcją na opakowaniu, ale użyj tylko połowy ilości mleka - 250 ml, co sprawi, że budyń będzie naprawdę gęsty. Pozostaw budyń do ostygnięcia.
Przełóż gniazda kokosowe do naczynia do zapiekania i połam je na mniejsze kawałki.
Dodaj masło migdałowe i roztopione ghee (lub zwykłe masło), wymieszaj, aby utworzyć bazę sernika, rozprowadzając ją ładnie od krawędzi do krawędzi naczynia.
Odłóż bazę na bok i zajmij się kremem. W dużej misce wymieszaj schłodzony budyń, twaróg, ricottę, nasiona chia, sok z cytryny i miód.
Gotowy krem rozprowadź równomiernie na cieście. Udekoruj dżemem, masłem migdałowym i owocami liofilizowanymi, a następnie schłodź w lodówce przez kilka godzin (najlepiej przez całą noc).
Autor: Michaela Dobiášová
Sufan.pl
Sufan.pl