Šufan / Przepisy / Sernik z dżemem malinowym i kruszonką migdałową

Sernik z dżemem malinowym i kruszonką migdałową

Kilka składników, bez ciasta i mnóstwo białka. Rezultatem jest miękki, soczysty i naturalnie słodki deser, który przygotujesz w mgnieniu oka – i który świetnie smakuje nie tylko do kawy. Czy też już cieknie Ci ślinka?

Trudność: Zna podstawy

Czas przygotowania: 60 minut

Liczba porcji: 8

Kup składniki

Składniki

Do bazy:

  • 100 g mąki migdałowej
  • 80 g cukru brzozowego
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka wanilii
  • 750 g serku
  • 3 jajka

Do kruszonki:

  • 30 g ghee
  • 30 g cukru brzozowego
  • 30 g mąki migdałowej

Na ozdobę:

Przygotowanie:

 

  1. Rozgrzej piekarnik do 170°C.
  2. W misce wymieszaj wszystkie składniki na ciasto sernikowe i przelej powstałe ciasto do formy do ciasta.
  3. Powierzchnię równomiernie posmaruj dżemem malinowym.
  4. Kruszonkę przygotuj, mieszając zmiękczone masło ghee, cukier i mąkę migdałową. Mieszankę lekko ugniataj palcami, aż uzyska sypką konsystencję.
  5. Posyp kruszonką całą powierzchnię sernika i dodaj plasterki migdałów.
  6. Piecz przez 45–50 minut, aż powierzchnia będzie złocista.
  7. Po ostygnięciu pokrój i podawaj.

 

Autor: Michaela Dobiášová

Sernik z dżemem malinowym i kruszonką migdałową Sernik z dżemem malinowym i kruszonką migdałową
Sernik z dżemem malinowym i kruszonką migdałową

Kontakt

E-mail: [email protected]
Wsparcie: 8:00–16:00

Dokumenty

Regulamin

Procedura reklamacyjna

Polityka prywatności

Certyfikacja

Cookies

Pliki cookies pomagają nam świadczyć usługi. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę.

Ustawienia ciasteczek

Kontakt

E-mail: [email protected]
Wsparcie Pon-Pt:
8:00–16:00

Cookies

Pliki cookies pomagają nam świadczyć usługi. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę.

Ustawienia ciasteczek