Šufan / Przepisy / Sfermentowane płatki

Sfermentowane płatki

Sfermentowane płatki są ostatnio hitem. Świetnie smakują i mają korzystny wpływ na nasze zdrowie. Fermentowanie płatków jest bardzo proste. Klára Waldhauserová przygotowała instrukcję ich przygotowania.

Trudność: Pierwszy raz w kuchni

Czas przygotowania: 45 minut

Liczba porcji: 1

Palm oil Gluten free Vegan friendly
Kup składniki

Składniki

Składniki:

Przygotowanie:

Namocz płatki płynem w proporcji 1:2 (na przykład 50 g płatków i 100 g wody). Wystarczy wsypać płatki do miski, zalać płynem i przykryć miskę talerzem. Fermentacja powinna odbywać się przez 8-12 godzin w temperaturze pokojowej.

Zawsze używaj drobno zmielonych płatków. Jeśli chodzi o płyn, spróbuj sam, co najbardziej Ci odpowiada. Moje ulubione proporcje to 50 g płatków, 50 g kefiru i 50 g wody. Możesz oczywiście spróbować mleka krowiego lub roślinnego. 

Zawsze namaczam je wieczorem, a rano mam szybkie super śniadanie. Jeśli lubisz jeść podobne śniadanie każdego dnia, spróbuj załadować płatki zbożowe większą ilością i zawsze zabieraj trochę rano. Tak sfermentowane płatki przechowuj w lodówce.
 

Autor: Klára Waldhauserová

Sfermentowane płatki

W przepisie nie może zabraknąć

Twórz z nami dalej

Hummus grochowy z masłem pistacjowym

Hummus grochowy z masłem pistacjowym

Czas przygotowania: 15 minut

Pączki buffalo

Pączki buffalo

Czas przygotowania: 60 minut

Francuskie tosty „ŠUFAN”

Francuskie tosty „ŠUFAN”

Czas przygotowania: 15 minut

Hummus grochowy z masłem pistacjowym

Hummus grochowy z masłem pistacjowym

Czas przygotowania: 15 minut

Pączki buffalo

Pączki buffalo

Czas przygotowania: 60 minut

Francuskie tosty „ŠUFAN”

Francuskie tosty „ŠUFAN”

Czas przygotowania: 15 minut

Kontakt

E-mail: [email protected]
Wsparcie: 8:00–16:00

Dokumenty

Regulamin

Procedura reklamacyjna

Polityka prywatności

Certyfikacja

Cookies

Pliki cookies pomagają nam świadczyć usługi. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę.

Ustawienia ciasteczek

Kontakt

E-mail: [email protected]
Wsparcie Po-Pt:
8:00–16:00

Cookies

Pliki cookies pomagają nam świadczyć usługi. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę.

Ustawienia ciasteczek