Šufan / O nas

Historię Šufana tworzymy od 2014 roku

Po orzechową inspirację udaliśmy się do Kanady.

Wszystko zaczęło się w 2011 roku, kiedy Marek i Matěj pojechali do Kanady, aby odkryć Amerykę.. I tak się stało. Gdzieś pomiędzy pracą w ogrodzie, naprawianiem samochodów, kafelkowaniem łazienek, dekarstwem i budowaniem zespołów, ich marzenie o wolności i podróżach zaczęło się spełniać. Zasmakowali uroku tutejszych krajobrazów, a także masła orzechowego, które stanowiło ostateczny zastrzyk energii dla wszystkich lokalnych górali i poszukiwaczy przygód.

Po powrocie do Czech otworzono restaurację i rozpoczęto pracę w branży inżynieryjnej.

Wraz z rozwojem kanadyjskiego życia, priorytety Marka i Matěja uległy zmianie. Podczas gdy Matěj marzył o otwarciu piekarni w Kanadzie, Marek odkrył, że praca w terenie to przede wszystkim praca biurowa. Kiedy w 2012 roku nadszedł czas łamania się chlebem, obaj wrócili do Czech. Matěj zajął się budowaniem biznesu restauracyjnego w Kroměřížu, podczas gdy Marek szlifował swoje umiejętności w zarządzaniu inżynierią.

O nasO nas
O nas

Wkrótce jednak opanowała nas tęsknota za dobrym masłem

Kiedy pewnego dnia Matěj przeglądał półki supermarketu, aby kupić żonie ulubiony prezent, przypomniał sobie smak wyśmienitych maseł orzechowych, które pamiętał z podróży w pogoni za amerykańskim snem. Niezależnie od tego, Marek już wtedy wpadł na pomysł produkowania własnych maseł orzechowych w Czechach. Po pierwsze, sam za bardzo za tym tęsknił, a także czuł, że na rynku jest wolna okazja.

…i tak powstał Šufan.

Tęsknota za naprawdę dobrym masłem osiągnęła punkt kulminacyjny w 2014 roku, kiedy chłopcy postanowili wejść na rynek orzechów i założyli markę Šufan (Chochla).

Po kilku latach działalności chłopaki wiele się nauczyli. Na przykład tego, że cała trójka dobrze ze sobą współpracuje. W 2019 roku do ich grupy dołączył nowy partner - Lukáš, który wyniósł biznes prawników na szczyt. Od najmłodszych lat marzył o pracy z żywnością i w końcu spełnił swoją wizję.

Nawet po tylu latach nie opuścił nas entuzjazm i chęć rozwoju. Czy będziesz z nami?

Dziś Šufan stoi na solidnych podstawach. Jest wspierany przez silny zespół ludzi, którzy codziennie dbają o cały proces, od produkcji po dystrybucję do ulubionych sklepów.

Oprócz maseł orzechowych, Šufan produkuje również inne smakołyki, takie jak granola, owsianka, gniazda kokosowe, a nawet rzemieślnicza czekolada. A pomysły na przyszłość? Wciąż jest ich mnóstwo.

O nas

Šufan rok po roku

O nas O nas

Kontakt

E-mail: [email protected]
Wsparcie: 8:00–16:00

Dokumenty

Regulamin

Procedura reklamacyjna

Polityka prywatności

Certyfikacja

Cookies

Pliki cookies pomagają nam świadczyć usługi. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę.

Ustawienia ciasteczek

Kontakt

E-mail: [email protected]
Wsparcie Pon-Pt:
8:00–16:00

Cookies

Pliki cookies pomagają nam świadczyć usługi. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę.

Ustawienia ciasteczek