Gnocchi z łososiem i orzechami włoskimi

Czy miałeś już przyjemność poznać nasze Orzechiano? Ta wszechstronna mieszanka, odpowiednia również dla wegan, nada smak wszystkim Twoim ulubionym potrawom. Znajdziesz w niej drobno zmielone hiszpańskie migdały, kremowe nerkowce i płatki drożdżowe dla smakoszy. Wypróbuj więc to cudo, być może w naszym następnym przepisie - na pieczone gnocchi z łososiem i szpinakiem. 

Trudność: Pierwszy raz w kuchni

Czas przygotowania: 40 minut

Liczba porcji: 6

Kup składniki
  • 250 g ricotty
  • 2 jajka
  • sól, pieprz, zioła
  • 500 g gnocchi
  • 300 g łososia
  • 2 garście szpinaku
  • Orzechiano

Przygotowanie:



1. Gnocchi uvařte.

2. Ricottu smíchejte s vejci, solí, pepřem a bylinkami podle chuti do hladké konzistence.

3. Do pekáčku dejte uvařené gnocchi, na kostky nakrájeného lososa, špenát a ricottovou směs.

4. Vše společně promíchejte a zasypte ořechianem.

5. Nechte péct v troubě předehřáté na 180 °C cca 20-30 minut.

Autor: Michaela Dobiášová

Gnocchi z łososiem i orzechami włoskimi Gnocchi z łososiem i orzechami włoskimi Gnocchi z łososiem i orzechami włoskimi Gnocchi z łososiem i orzechami włoskimi

W przepisie nie może zabraknąć

Twórz z nami dalej