Gnocchi z łososiem i orzechami włoskimi
Czy miałeś już przyjemność poznać nasze Orzechiano? Ta wszechstronna mieszanka, odpowiednia również dla wegan, nada smak wszystkim Twoim ulubionym potrawom. Znajdziesz w niej drobno zmielone hiszpańskie migdały, kremowe nerkowce i płatki drożdżowe dla smakoszy. Wypróbuj więc to cudo, być może w naszym następnym przepisie - na pieczone gnocchi z łososiem i szpinakiem.
Składniki
- 250 g ricotty
- 2 jajka
- sól, pieprz, zioła
- 500 g gnocchi
- 300 g łososia
- 2 garście szpinaku
- Orzechiano
Przygotowanie:
1. Gnocchi uvařte.
2. Ricottu smíchejte s vejci, solí, pepřem a bylinkami podle chuti do hladké konzistence.
3. Do pekáčku dejte uvařené gnocchi, na kostky nakrájeného lososa, špenát a ricottovou směs.
4. Vše společně promíchejte a zasypte ořechianem.
5. Nechte péct v troubě předehřáté na 180 °C cca 20-30 minut.
Autor: Michaela Dobiášová