Gorąca czekolada z mlekiem orzechowym

Nadchodzi jesień, a wraz z nią czas na pyszną filiżankę gorącej czekolady. Jana Jelič przygotowała dla Ciebie nie byle jaką czekoladę! Skosztuj pikantnej gorącej czekolady z chai latte, która rozgrzeje Twoje ciało i duszę. 

Trudność: Pierwszy raz w kuchni

Czas przygotowania: 25 minut

Liczba porcji: 2

Palm oil Gluten free
Kup składniki

Do przygotowania czekolady:

Możesz dodać:

  • 2 g grass-fed kolagenu
  • 10 g MCT oleju

Do dekoracji:

Przygotowanie:

Do wyższego pojemnika lub miarki dodaj masło z orzechów laskowych, czekoladę, przyprawę do chai latte i szczyptę soli. Jeśli chcesz, aby czekolada była bardziej odżywcza i chcesz obniżyć jej indeks glikemiczny, dodaj również kolagen i olej MCT. Wlej świeżo przegotowaną wodę (około 80°C) lub mleko i miksuj za pomocą blendera kielichowego, aż wszystkie składniki połączą się w gładką, kremową konsystencję. Przelej do kubków i udekoruj suszonymi płatkami róży i malinami. Teraz pozostaje już tylko delektować się filiżanką gorącej czekolady z przyprawami - idealnej na chłodne wieczory!

Autor: Jana Jelič

Gorąca czekolada z mlekiem orzechowym

W przepisie nie może zabraknąć

Twórz z nami dalej