Šufan / Przepisy / Matcha banana bread

Matcha banana bread

Dojrzałe banany, zielona matcha i nasze masło pistacjowe? Brzmi jak przepis na kanapkę, która zniknie, zanim uda się ostygnąć. Delikatnie słodki, miękki, a na wierzchu z chrupiącymi pistacjami i naszą rzemieślniczą białą czekoladą. Idealny do kawy, na śniadanie, a także jako jadalny prezent dla najbliższych. 💚

Trudność: Pierwszy raz w kuchni

Czas przygotowania: 60 minut

Liczba porcji: 12

Palm oil
Kup składniki

Składniki

Ciasto:

Na wierzch:

Przygotowanie:

  1. Rozgrzej piekarnik do 180°C i przygotuj formę do pieczenia chleba – wyłóż ją papierem do pieczenia.
  2. W misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia i matchę.
  3. W blenderze zmiksuj banany, mleko kokosowe, jajka i masło pistacjowe na gładką masę.
  4. Wlej płynną mieszankę do suchych składników i dobrze wymieszaj.
  5. Przełóż ciasto do przygotowanej formy i udekoruj pistacjami, białą czekoladą i odrobiną masła pistacjowego na wierzchu.
  6. Piecz przez 40–50 minut lub do momentu, aż wykałaczka włożona w środek ciasta będzie czysta.
  7. Po upieczeniu pozostaw chleb na chwilę do ostygnięcia, aby nie opadł – a następnie pokrój i delektuj się smakiem.

Autor: Michaela Dobiášová

Matcha banana bread Matcha banana bread
Matcha banana bread Matcha banana bread

W przepisie nie może zabraknąć

Twórz z nami dalej

Szybkie tiramisu białkowe

Szybkie tiramisu białkowe

Czas przygotowania: 5 minut

Kontakt

E-mail: [email protected]
Wsparcie: 8:00–16:00

Dokumenty

Regulamin

Procedura reklamacyjna

Polityka prywatności

Certyfikacja

Cookies

Pliki cookies pomagają nam świadczyć usługi. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę.

Ustawienia ciasteczek

Kontakt

E-mail: [email protected]
Wsparcie Pon-Pt:
8:00–16:00

Cookies

Pliki cookies pomagają nam świadczyć usługi. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę.

Ustawienia ciasteczek