Proteinowy ryż mleczny z twarogiem i wiśniami

Pożywny i kremowy ryż mleczny bez dodatku cukru. Z twarogiem, białkiem waniliowym i soczystymi wiśniami jako słodko-kwaśnym akcentem na wierzchu.

Trudność: Pierwszy raz w kuchni

Czas przygotowania: 30 minut

Liczba porcji: 1

Palm oil Gluten free
Kup składniki

Do przygotowania ryżu mlecznego:

  • 1 łyżeczka ghee
  • 100 g ryżu okrągłoziarnistego
  • 700 ml mleka owsianego
  • 50 g białka waniliowego
  • 100 g twarogu
  • 1 łyżka syropu klonowego

Na wierzch:

Przygotowanie:

  1. W garnku rozpuść ghee i krótko podsmaż ryż, aby uwolnił swój aromat.
  2. Zalej mlekiem owsianym i gotuj na małym ogniu, aż zgęstnieje (około 25 minut).
  3. Pod koniec gotowania dodaj białko, twaróg i syrop klonowy.
  4. Na dno szklanki nałóż dżem wiśniowy, a następnie ułóż warstwę kremowego ryżu.
  5. Udekoruj liofilizowanymi wiśniami i podawaj.

Autor: Michaela Dobiášová

Proteinowy ryż mleczny z twarogiem i wiśniami

W przepisie nie może zabraknąć

Twórz z nami dalej