Šufan / Blog / Jak pakujemy nasze paczki

Jak pakujemy nasze paczki

Jeśli nas znasz, wiesz, że nie oszczędzamy na orzechach i innych uczciwych składnikach. Chcemy jednak oszczędzać na ilości odpadów, które produkujemy - zwłaszcza podczas pakowania i wysyłki przesyłek, gdzie „śmieci” byłoby mnóstwo. Dlatego opracowaliśmy system, który jest tak przyjazny dla środowiska, jak to tylko możliwe. Przyjrzyjmy się temu.

Każde pudełko = dobre pudełko

Trochę czasu zajęło nam przetestowanie wszystkiego, aby nasz program zero waste był jak najbardziej optymalny. Jeśli wyobrazisz sobie, że wszystkie słoiki i inne opakowania, które przychodzą do naszej firmy, są pakowane w pudełka, na paletach i wyłożone tekturą, możesz sobie wyobrazić, że w ciągu kilku dni mielibyśmy za sobą dużo tektury i pudełek. 

“Reuse, reduce” czyli ponowne użycie w celu zmniejszenia ilości odpadów

Wzięliśmy więc pudełka, pocięliśmy je i zaczęliśmy ich używać. I jak to mówią, upiekliśmy dwie pieczenie na jednym ogniu. Używamy pociętych pasków kartonu do wyłożenia słoików w opakowaniach, więc nie potrzebujemy żadnego „świeżego” materiału, który jest powszechnie używany do wypychania pudełek - tak, rzeczy, które wyrzucasz z pudełka, a kiedy w końcu znajdziesz rzecz pod jej znaczną ilością, szybko ją wyrzucasz... ponieważ po prostu nie chcesz tego w domu.

Zrównoważone i znaczące

Kiedy do Ciebie dotrze paczka od ŠUFAN, masła będą bezpiecznie przechowywane wśród skrawków pudełek, które, gdyby nie nasze chomikowanie, byłyby skazane na zagładę. Po kilku miesiącach musieliśmy jednak zrezygnować z „ekologicznych” taśm papierowych... Nie utrzymywały one słoików z orzechami, a przewoźnicy byli zrozpaczeni z powodu odklejających się taśm. Tak więc, jeśli chodzi o taśmy ekologiczne, wciąż czekamy na taką, której nie rozerwie nawet dobry ładunek nakrętek. 

Autor: Zespół ŠUFAN

Jak pakujemy nasze paczki Jak pakujemy nasze paczki
Jak pakujemy nasze paczki

Przeczytałeś o nich

Odkrywaj z nami dalej

Dlaczego prażymy własne orzechy

Dlaczego prażymy własne orzechy

3. 5. 2021 • 5 minut czytania

Jak produkujemy czekoladę

Jak produkujemy czekoladę

23. 1. 2023 • 5 minut czytania

5 filarów produkcji Šufan

5 filarów produkcji Šufan

30. 12. 2022 • 5 minut czytania

Dlaczego prażymy własne orzechy

Dlaczego prażymy własne orzechy

3. 5. 2021 • 5 minut czytania

Jak produkujemy czekoladę

Jak produkujemy czekoladę

23. 1. 2023 • 5 minut czytania

5 filarów produkcji Šufan

5 filarów produkcji Šufan

30. 12. 2022 • 5 minut czytania

Kontakt

E-mail: [email protected]
Wsparcie: 8:00–16:00

Dokumenty

Regulamin

Procedura reklamacyjna

Polityka prywatności

Certyfikacja

Cookies

Pliki cookies pomagają nam świadczyć usługi. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę.

Ustawienia ciasteczek

Kontakt

E-mail: [email protected]
Wsparcie Pon-Pt:
8:00–16:00

Cookies

Pliki cookies pomagają nam świadczyć usługi. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę.

Ustawienia ciasteczek