40.99 zł
18.99 zł
To zajmie tylko minutę
0 zł
0
Darmowa dostawa od 200 zł
Wyślemy dzisiaj
Szukasz szybkiego jesiennego przepisu, który dopieści język i duszę? Hummus dyniowy z orzechami włoskimi nada jesieni odpowiedni klimat. Lekko słodka prażona dynia, tahini i odrobina chilli sprawiają, że ten hummus jest świetną jesienną wariacją na temat klasyki. Delektuj się nim ze świeżym pieczywem lub warzywami i daj się ponieść jego aksamitnej konsystencji i wyjątkowemu smakowi.
Składniki
Dynię oczyścić, usunąć pestki i pokroić w plastry. Ułożyć na blasze do pieczenia, posypać oliwą z oliwek, solą, pieprzem i chili, a następnie piec w piekarniku do miękkości. W międzyczasie umieść opłukaną ciecierzycę, czosnek, tahini, oliwę z oliwek, sok z cytryny, oregano i pieczoną dynię w blenderze. Zmiksuj wszystko na gładką masę i podawaj ze świeżym pieczywem lub warzywami. Smacznego!
Autor: Michaela Dobiášová
Sufan.pl
Kontakt
E-mail:
[email protected]
Wsparcie: 8:00–16:00
Dokumenty
Cookies
Pliki cookies pomagają nam świadczyć usługi. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę.
Sufan.pl
Cookies
Pliki cookies pomagają nam świadczyć usługi. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę.